Informatieavond 13 maart in De Schakel

Vorig jaar is in Haarzuilens een duurzaam energieproject opgestart door lokale energiecoöperatie Haarse Zon. De eerste fase van dit project, waarin ruim 700 zonnepanelen zijn gerealiseerd, is een groot succes. De focus lag in deze fase op Haarzuilens en inmiddels is zo’n 30 procent van de 170
Haarse huishoudens lid van de coöperatie. Dit percentage ligt hoger dan in enig ander vergelijkbaar project in Nederland.

Fase 2 gaat van start

De leden van de energiecoöperatie hebben recent besloten te starten met Fase 2. Hierdoor worden ruim 800 zonnepanelen geïnstalleerd en komen nieuwe zonnestroomcertificaten beschikbaar. Met een aandeel in zonnestroom van Haarse Zon kunt u profiteren van schone en lokaal opgewekte stroom. Bovendien is het een aantrekkelijke investering met een geschat rendement van 6 tot 7 procent per jaar. Alle particulieren (met een koop- of huurwoning) en bedrijven in de postcodes 3451, 3455, 3481,3607, 3608, 3621 en 3628 kunnen meedoen.

Hoe werkt het?

De huidige zonnepanelen liggen op drie daken op de Thematerweg tussen Vleuten en Haarzuilens, onder meer bij plattelandswinkel de Haarse Gaard. Met de eigenaren van deze daken zijn afspraken gemaakt om het aantal panelen uit te breiden. Door zonnestroomcertificaten aan te schaffen doet u mee met de zogenoemde postcoderoosregeling. Dat betekent dat u samen met uw buren investeert in duurzame energie en hier bovendien financieel voordeel uit haalt.

Informatiebijeenkomst op 13 maart

De Haarse Zon organiseert op 13 maart van 20:00 uur tot ongeveer 21:45 uur een informatiebijeenkomst in buurtcentrum de Schakel, Schoolstraat 11 te Vleuten. Bewoners in bovengenoemde postcodes zijn van harte welkom. Wilt u op de hoogte blijven over dit project, of heeft u vragen of suggesties? Stuur dan een bericht naar info@haarsezon.nl.