Doel

Over ons

Onze doelstelling

Met Haarse Zon staan we aan het begin van een grote verandering. Wij willen graag onze denkwijze helder overbrengen. Daarom hebben wij onze missie en visie vastgesteld waarmee wij ons doel willen behalen.

“Over enkele jaren staat Haarzuilens bekend als het energieneutrale kasteeldorp.

Met de duurzame energie die in en rond het dorp opgewekt wordt kan voor 100% in de eigen elektriciteitsbehoefte worden voorzien. Meer dan de helft van de Haarse huishoudens is lid van energiecoöperatie de Haarse Zon en daarnaast nemen ook inwoners van omringende woonkernen deel aan dit initiatief.

We wekken zelf energie op en organiseren bijeenkomsten om duurzame energie en energiebesparing te stimuleren. Dat kan omdat we een groep van enthousiaste en kundige vrijwilligers hebben.

We werken met elkaar aan alle facetten van een duurzame energievoorziening: productie, levering, en besparing. Daarnaast onderzoeken we nieuwe mogelijkheden voor duurzame opwekking. Zo hebben we minder energie nodig en de energie die we nodig hebben, wekken we duurzaam op.

Energieneutraal met Haarse Zon!

Haarzuilens maken we groener door het stellen van de volgende doelen voor 2017:

  1. Het enthousiasmeren van de Haarse gemeenschap en omliggende woonkernen over de mogelijkheden van duurzame energie;
  2. Het oprichten van een energiecoöperatie;
  3. Het installeren en exploiteren van circa 2000 zonnepanelen.

 


Onze werkgroep

Met een enthousiaste groep mensen proberen wij ons doel te bereiken. De leden uit deze groep bestaan uit een groeiende bezetting van Haarse inwoners. Regelmatig betrekken wij experts op diverse vakgebieden bij onze vraagstukken om hier lering uit te trekken, of om externe expertise in te winnen.

Spreek onze leden vooral aan als je vragen hebt over groene energie in Haarzuilens, tips hebt, of als je wellicht zou willen helpen bij het realiseren van ons doel.

Onze groep bestaat uit de volgende mensen:

Wij zijn als groep ook bereikbaar via info@haarsezon.nl of via onze contactpagina.