Aanmelden bij Haarse Zon

Wij zijn blij u welkom te heten bij de Haarse Zon. Met uw aandeel in zonnestroom profiteert u straks van schone en lokaal opgewekte stroom en bespaart u straks maandelijks op uw energierekening. Een mooie investering voor het milieu en uw portemonnee! Overstappen is heel eenvoudig.

We zullen u bijstaan met twee manieren van informeren. Het korte stappenplan geeft een snel maar krachtig inzicht wat er moet gebeuren om mee te kunnen doen, maar we raden u aan ook de tekst eronder te lezen om een meer uitgebreid beeld te krijgen waar de eventuele vragen zouden kunnen liggen.

Stappenplan

Stap 1: Uw energiebehoefte

Bepaal met hoeveel zonnestroomcertificaten u mee wilt doen. Wij adviseren om voor 90% van uw gemiddelde jaarlijkse verbruik mee te doen. De gemiddelde opbrengst van een zonnestroomcertificaat is 216 kWh per jaar. Wilt u precies weten wat u bespaart? Wij rekenen dat graag voor u uit.

Stap 2: Inschrijven

Als u weet met hoeveel zonnestroomcertificaten u mee wilt doen, kunt u zich inschrijven middels het » Inschrijfformulier. Vervolgens ontvangt u van ons een Aanmeldpakket met hierin onder andere de » Ledenovereenkomst. Deze ontvangen wij graag getekend retour.

Stap 3: Aanmelden

De Haarse Zon werkt samen met Greenchoice. U kunt zich aanmelden via onze website (www.haarsezon.nl) of via » www.greenchoice.nl/haarsezon.

Stap 4: Betalen

U betaalt uw zonnestroomcertificaten uiterlijk voor 23 februari 2018. U ontvangt hiervoor een certificaat met uw aandeel in de Haarse Zon.

Stap 5: Besparen

Bespaar vanaf 24 maart 2018 op uw energiekosten en draag bij aan een groener Haarzuilens!

Uitleg

Beste aspirant-leden Coöperatie Haarse Zon, lees eerst de toelichting hieronder voor u zich via de link onderaan de pagina aanmeldt. Als u doorklikt komt u op de partnerpagina van Greenchoice. Dit is een gezamenlijke pagina die wij als Haarse Zon hebben met Greenchoice. Als u zich via deze link aanmeldt is het duidelijk dat u deelnemer bent vanuit de Coöperatie Haarse Zon en dat we voor de aansluiting een jaarlijkse bijdrage krijgen van Greenchoice.

Rechts op de pagina bij “Bereken jouw tarief” kunt u dan kiezen voor de looptijd van 1 jaar, 3 jaar en variabel. Bovenin dit scherm kunt u dan aangeven wat uw gegevens zijn. Als u dan klikt op berekenen dan ziet u hier de totaalkosten en onderaan de pagina onder “Scherpe tarieven” wat de specificatie is. Op de regel met tarief kunt u rechts op het groen omcirkelde vinkje klikken om de opbouw van het leveringstarief te zien.

Haarse Zon adviseert om te kiezen voor een vast contract van 3 jaar. Dit is momenteel in de meeste gevallen het meest aantrekkelijke tarief (elektra en gas) en is gelijk aan de duur van de overeenkomst die de Haarse Zon als producent met Greenchoice heeft afgesloten. Dit met de verwachting dat de tarieven op korte termijn verder gaan stijgen.

Vergelijking met het contract bij uw huidige leverancier kan lastig zijn. Indien u dit wenst kan Haarse Zon u hierbij helpen. Houdt er wel rekening mee dat over de hele linie alle tarieven zijn gestegen.

Met Greenchoice is afgesproken, binnen de geldende regelgeving, dat bij een nog doorlopend contract u kunt overstappen tot en met 31 december 2018. U dient wel bij de start certificaten aan te schaffen zodat u voor het hele jaar in aanmerking komt voor de toepassing van het verlaagd tarief (=vermindering van de energiebelasting).
Dus loopt uw contract af in 2018 kan u die datum opgeven als start van de overstap naar Greenchoice. Haarse Zon krijgt in dat geval ook de jaarlijkse bijdrage voor uw deelname vergoed.

Als u nu al klant bij Greenchoice bent dan wordt u overgezet als deelnemer in de Haarse Zon. Als de actuele tarieven gunstiger zijn dan bij het huidige contract mag u natuurlijk ook boetevrij naar het gunstigere tarief overstappen.

Let op: komt u in aanmerking voor de ZZP & MKB tarieven dan moet u op de partnerpagina doorklikken bij N.B. op hier aanmelden om bij de juiste tarieven te komen en stuurt u zelf een bericht naar info@haarsezon.nl om aan te geven dat u zich aangemeld hebt. Als u onderin de tabel op meer informatie klikt dan komt u in hetzelfde scherm als de particulier.
Heeft u een zogenaamde grootverbruikersaansluiting (> 100.000 kwh) dan doet de Haarse Zon de aanvraag voor u en komt er een aparte aanbieding.

Greenchoice is één van de weinige energieleveranciers die geen boete berekent bij het overstappen en geven ook geen boetevergoeding.

Mocht u ondanks het bovenstaande er toch niet helemaal uitkomen dan kunt u altijd contact met ons opnemen en den helpen wij u graag

Klik hier om over te stappen naar Greenchoice. U komt dan op de partnerpagina waar u zich kunt inschrijven.